Menu
Terug

Nieuws:

Augutus 2018 maand van de gezonde community in Alphen-Chaam

Monique Oomen, (Het Trefpunt Alphen-Chaam)
14 juli 2017

Cittaslow Alphen-Chaam is 1 van de 8 Brabantse keukens in het We Are Food-jaar 2018. Uit 100 inzendingen is Cittaslow Alphen-Chaam gekozen om samen met een project van huisartsen in Leende het goede voorbeeld te geven om tot een gezonde gemeenschap te komen.

In de maand augustus van 2018 zijn zij aan de beurt. 

De maand van de Gezonde Community 

Keukenchef: Hansvan Kuijk en Norbert van de Hurk, GezondDorp (Zuidoost Brabant) samen met Bart van Strien, Hallo Brabant, wij zijn Alphen-Chaam (West Brabant)

In Alphen-Chaam, de enige Cittaslow-gemeente van Noord-Brabant, wordt de Slow Food gedachte uitgedragen door de hele gemeenschap. Zij zoeken gezamenlijk naar gezonde en eerlijke alternatieven voor voeding met teveel zout, teveel suiker en teveel vet en doen dat door ondernemers aan elkaar te koppelen die elkaars producten en afvalproducten kunnen gebruiken. 

Een huisarts en een sportarts in Leende zijn samen aan de slag gegaan in een kleine gemeenschap om te werken aan een gezond dorp. Daarbij is er een beweging ontstaan die het hele dorp meeneemt. De gezondere leefstijl wordt door de lokale samenleving georganiseerd en gedragen. De lokale bakker en snackbar pasten zelfs hun product aanbod erop aan.

Beide gezonde dorpen inspireren soortgelijke gemeenschappen in Brabant, producenten en consumenten. 


Reacties