"Zoals ik de rode kool kook is niet veel anders dan de meeste anderen maken. Het is nog steeds een favoriet bij onze twee dochters en hun gezinnen. Als ik zeg wanneer ik rode kool maak komen ze die dag de kant en klare kool meestal met gehaktbal bij ons afhalen. Dus in de loop der jaren is de hoeveelheid die ik kook alleen maar groter geworden".
Dit recept is van Rina Reyns en is voor 4 personen
- 1 rode kool
- 2 goudreinetten
- Kleine pot appelmoes
- Zout, azijn en suiker
- 2 laurierblaadjes
- Kruidnagelpoeder
- Aardappelmeel
- Boter
De rode kool zuiver maken en fijn snijden. Klein beetje water in de pan doen, zout, scheut azijn, beetje boter, laurierblad en de rode kool met de appels toevoegen en aan de kook brengen en gaar laten worden (1,5 uur). Dan de suiker en de appelmoes toevoegen en de kruidnagelpoeder eroverheen strooien. Op een laag vuur de suiker laten smelten en regelmatig doorroeren. Intussen kunnen de laurierblaadjes uit de pan. Aardappelmeel aanmaken en hier het kookvocht mee binden.
Eet Smakelijk!
Mocht jij ook een lekker (oud)familie recept hebben, deel dit dan op OnsAlphenChaam. Zo inspireren we elkaar om lekker te koken.
Dit recept komt uit het 'Alfs Kookboek' en plaatsen wij met toestemming van de makers en de mensen die hebben meegewerkt aan dit kookboek